top of page
Teijon kansallispuisto, järvi

ULKOILU JA URHEILU

Luonnonrikkaasta Teijon Kansallispuistosta löytyy reittejä kaiken ikäisille kulkijoille  ja aktiiviretkeilijöille, perheille sekä esteettömille kulkijoille.  Mathildedalin kylän urheilupuistosta löytyy tennis- ja padel kentät sekä minigolf. Talviaikaan laskettelijaa odottaa ski-resortin puuterilumet ja murtomaaladut. Pyöräilijälle ruukkikylät on oivallinen lomakohde, kuntopyöräilijälle mäkinen ja mutkainen päätie tarjoaa erilaisen haasteen vaihtelevassa ympäristössä. Teijon Kansallispuiston merkityt pyöräreitit ja Bikeparkin hissipyöräily ovat kokeilemisen arvoinen juttu, reittejä löytyy sekä aloittelijalle että extreme-tason pyöräilijälle. Maasto- ja fatbike-pyöriä voi vuokrata Luontokeskuksesta, Kirjakkalan ruukkikylästä ja Bikecenteristä. Golfin pelaajalle Teijon 18-reikäinen  golf-kenttä tarjoaa Suomen pisimmän pelikauden.

TEIJO

Teijo

Teijon kansallispuisto, Sahajärvi

Teijon kansallispuisto

Teijon kansallispuistossa luonnonrauha kohtaa historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Ruukkikylistä pääset suoraan kansallispuiston vaihtelevaan meri-, järvi- ja suomaisemaan patikoimaan, melomaan ja kalastamaan. Teijosta nautit jo päiväkäynnillä, tai voit kruunata elämyksen yöpymällä kansallispuiston tähtitaivaan alla tai ruukkikylän viehättävissä majoituspaikoissa.

 

Teijon kansallispuisto levittäytyy kaikkien kylien alueelle.

Kansallispuisto
Teijo Ski Resort

Teijo Ski Resort

Hiihtokeskus kansallispuiston kainalossa. 10 ympäristöystävällisesti lumetettua rinnettä, kisarinne ja lastenrinne sekä jättipulkkamäki lumisten päivien viettoon!

Teijontie 345​

25570 Teijo

Teijo Action Park

Teijo Action Park

Rinneautoilua, birdiegolfia, laser trap -ammuntaa, paintballia, muita tiimilajeja sekä polkupyörävuokrausta. Vauhdin hurmaa!​

Teijontie 345​

25570 Teijo

Meri-Teijo Bike Park

Meri-Teijo Bike Park

Hissi- ja maastopyöräilykeskus kansallispuiston kainalossa.​

Teijontie 345​

25570 Teijo

Meri-Teijo Golf

Meri-Teijo Golf

Meri-Teijo Golfin 18 väylää käsittävä kaunis kenttä on haasteellinen, mutta palkitseva. Meri-Teijo Golfin kenttä tunnetaan pitkästä kaudestaan ja hyvästä kunnostaan koko kauden. Harjoitteluun on tarjolla laaja ruohorange, putti- ja chippigriinit sekä harjoitusbunkkeri. Pelaajien käytettävissä on myös kuusireikäinen PAR-3 kenttä.

 

Tilavasta klubirakennukseta löytyvät caddiemasterin toimisto, ravintola A-oikeuksin sekä ProShop. Käytössäsi ovat myös miesten ja naisten pukuhuoneet saunatiloineen.

Lanskalantie 56​

25570 Teijo

IMG20220623155033.jpg

Teijon Talli

Teijon Talli on pieni hevos- ja kotieläintila Teijon Ruukkikylässä Kansallispuiston kyljessä. Teijon Tallilla tapaat monia perinteisiä kotieläimiä ja eläinystäviä ja voit tutustua ratsain Teijon Kansallispuistoon kansallisaarteemme suomenhevosen kanssa. Verkkokaupastamme voit kätevästi varata tilavierailun tai ratsastusretken kansallispuistoon.

Teijontie 136​

25570 Teijo

MATHILDEDAL

Mathildedal

Mathildedalin Keskuspuisto, Adventure Minigolf

Adventure Minigolf

Adventure Minigolf on kivaa tekemistä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se nostaa minigolf-kokemuksen aivan uudelle tasolle. 12 reikäinen rata on monimuotoinen ja täynnä yllätyksiä kaikille pelaajille.​

Tullintie 2
25660 Mathildedal

Mathildedalin Keskuspuisto, padelkenttä

Tennis ja Padel

​Tennis on perinteisesti Mathildedalin Keskuspuiston lajeista tunnetuin. Voimme ylpeänä todeta, että Keskuspuiston tenniskentät ovat materiaaleiltaan ja viimeistelyltään huippuluokkaa.

Padelissa yhdistyvät squashin ja tenniksen elementit, mutta se on kuitenkin selkeästi oma pelinsä. Padel on helposti omaksuttava ja sen säännöt ovat varsin yksinkertaiset. Toisin kuin monissa muissa mailapeleissä, padelia voivat pelata hyvinkin eritasoiset pelaajat.

Tullintie 2
25660 Mathildedal

Mathildan Marina, ulkokuntosali.jpg

Ulkokuntosali

Mathildedalin meren rannassa, Mathildan Marinan yhteydestä löytyy ulkokuntosali kaikkien käyttöön.​

Ruukinrannantie 4

25660 Mathildedal

Matildajärvi, Natura Viva

Matildajärven vuokraus- ja retkipalvelut

Natura Viva tarjoaa Teijolla useita aktiviteetteja, vuokravälineitä ja ohjattuja retkiä. Natura Vivan Teijon Luontokeskuksen toimipiste sijaitsee Teijon Matildanjärven rannalla.

Natura Vivan ulkoiluvälinevuokraus palvelee koko kesäkauden. Meiltä saat kajakit, Fatbiket, SUP-laudat ja soutuveneet.


Matildanjärventie 84

25660 Mathildedal

KIRJAKKALA

Kirjakkala

Melonta ja retket

Melontaretket ja elämysohjelmat Kirjakkalan ruukkikylässä. Kajakkien ja sup-lautojen vuokrausta.​

Hamarijärventie 62
25570 Teijo

bottom of page